måndag 12 mars 2012

2012 första sådder

Ja nu börjar mina sådder ta sig riktigt bra. Chilin, paprikan och löken växer så det knakar! Dags för omplantering nr 2 snart. Tomaterna har stuckit i väg och blivit gängliga trots extra belysning. De har säkert haft det lite väl varmt.




 Mammas Piplök (frö från min mammas Piplök) tar sig riktigt fint den med. Måste bara separera dem till egna celler. Så kan de växa på sig riktigt.





2 kommentarer:

Malin sa...

Dina sådde ser väldigt fina ut. Härligt kraftiga chilis! Kul med dina piplökar! Visst är det så himla kul att få frön som sedan gror och blir...
Du vet med all säkerhet detta redan men jag skriver det i alla fall. När det gäller tomater så är det så fiffiga att om de blivit för rangliga så vid omplantering så stoppar man ner rot+stjälken djupt i krukan och höjer upp jordnivån nästan till första bladen. Ett knep jag ivrigt använder mig av.
Tack för din trevliga kommentar hos mig. Jo ibland känns växthuset lite overkligt stort. Fast poolen på 3x10 meter tar ju upp en hel del yta... Gissa om växthuset var ett tungt argument för att köpa gården?
En kompis i Stockholm var väldigt "upprörd" över växthusets storlek när vi flyttade hit:
- växthuset är 70 kvm större än min lägenhet, som är utan balkong och kostade mer än hela er gård...
Jag såg att du länkar till Kretsloppshuset i Mörsil. Jag besöker det varje gång jag hälsar på mina föräldrar som bor delar av året i närheten (nära Kluk/Krokom). Underbart ställe!
Tack för dina fina ord.
Vi ses

Fröpåsen sa...

Hej! Mycket trevlig och fin blogg du har! Följer den gärna. Hälsningar Maria/Fröpåsen