tisdag 31 januari 2012

Frö från USA

Jag har beställt lite fröer från USA. Jag kunde inte hejda mig!

Det började med att jag hittade på Comstock Ferre & Co på nätet. En mycket trevlig sida för övrigt. Kolla in deras katalog på nätet! Som vidare ledde mig till Baker Heirloom Seeds sida. Den också mycket trevlig. Jag gillar tänket de har. Gärna ekologiskt, välbeprövade gamla försorter och GMO fritt. Det är ett familjeföretag  och de står med stadiga fötter i myllan. Me like!

Jag kollade vidare på ordet heirloom och fann även Sustainable Seeds. Kollade runt där och blev nyfiken på en löksort "Sweet Spanish White". En stor lök med mycket mild smak. Kul tänkte jag å lade in en beställning på lök, två sorters rödbetor, spetskål och tomat. En vecka senare hade jag fröerna i brevlådan. Plus bonusfrö av melon. Inte dåligt!


För ca 1 vecka beställde jag fröer från Baker Heirloom Seeds. Idag kom de. Bl a gurka, sockerärt, tomat och luktärt. Likaså här kom det bonusfrö med. Denna gång tomatfrö. Cherokee purple.
Jag har även handlat frö av mina favoriter i Sverige också. Vill ju verkligen stödja dem i dessa svåra tider!

söndag 29 januari 2012

Chilidags?

Är det dags nu? Är jag för ivrig? Blir chilin bättre om den får längre tid på sig? Givetvis med extra belysning!
 Jag har ju som säkert många andra, brist på plats när det kommer till såddmomentet. Varje fönsterbräda, varje bord vid fönster är belamrad med sådder i alla dess slag. Det börjar ju redan snart och fortgår enda in i juni.

Så nu har jag eventuellt löst det hela! Taa daa!


Jag har köpt mig ett balkongväxthus i plast, som jag ska placera ute i det gamla stallet. Min växtbelysning ska få hänga med. Jag kommer att köra lite extra bubbelplast ett tag. Växthuset ska även placeras på frigolitskivor som jag har sparat (kan-vara-bra-att-ha!)

Kommer chilin att må bra där? Jag har förhoppningar om det. Sedan kan jag fylla på eftersom med andra sådder. Jag tror det kan bli riktigt bra. Bara jag inte glömmer att vattna! :-(

Det blir ju även sådd av paprika ju.